Kapillaarisesti nousevan kosteuden katkaisu paineettomalla injektoinnilla

1 Kapillaarisesti nousevan kosteuden katkaisu
KÖSTER Crisin 76
2 Lisätarvikkeet
KÖSTER Imumutka
KÖSTER Kapillaaritanko
3 Primeri / Tasoitus
KÖSTER Polysil TG 500
KÖSTER WP Mortar
5 Rappauslaasti
KÖSTER Hienotasoite
KÖSTER Rappauslaasti 2 Valkoinen

Kapillaarisesti nouseva kosteus on yksi useimmiten sattuvien vaurioiden aiheuttajien joukossa muuratuissa seinissä. Seuraukset ovat selvästi tunnistettavissa laastin säröilynä, vaurioituneissa saumoissa ja tiilissä ja myös suolan erittymisenä ja levän kasvuna. Nousevan kosteuden aiheuttama vaurio voidaan välttää asentamalla kapillaarikatko.

Helpoin ja suosituin KÖSTER järjestelmä, jolla asennetaan kapillaarisesti nousevan kosteuden katkaisu olemassa olevaan seinään, on KÖSTER Imumutka järjestelmä yhdessä KÖSTER Crisin®76 kanssa. KÖSTER Crisin®76 on erittäin ohut nestemäinen hartsi, joka tunkeutuu pienimpiinkin huokosiin rakennusmateriaalissa, estää kapillaariaktiivisuuden pysyvästi ja omaa myös vettähylkivän vaikutuksen.

Reiät porataan säännöllisin välein riippuen seinän paksuudesta. KÖSTER Crisin®76 injektoidaan paineettomasti seinään KÖSTER Imumutkan ja KÖSTER Kapillaaritankojen kautta. Paineeton järjestelmä käyttää hyväkseen samaa kapillaarista liikettä, joka on kapillaarisen kosteuden nousun aiheuttaja. Tällä tavoin kapillaarisesti nouseva kosteus pysäytetään sen aiheuttajan avulla. KÖSTER Kapillaaritangon suuri etu on, ettei se jätä materiaalia halkeamiin tai tyhjiöihin. Vain siellä missä tanko koskettaa porausreiän seinämää, vapautuu materiaalia.

Joissain kohteissa, kuten vähemmän kosteissa seinissä voidaan käyttää myös KÖSTER Mautrol Neste Tiivistettä. Ennen käyttöä on analysoitava kosteus- ja suolapitoisuus.

Tapauksissa, joissa vaurion aiheuttaja on kapillaarisesti nouseva kosteus, vanha rappaus on poistettava seinästä. Horisontaalisen vedeneristyksen asennuksen jälkeen on levitettävä KÖSTER Rappauslaasti. KÖSTER Rappauslaasti antaa seinämuurauksen kuivua vaurioitta. KÖSTER Rappauslaastit ovat avoimia vesihöyryn diffuusiolle sekä vettä hylkiviä. Seinään jäävän suolan KÖSTER Rappauslaasti imee niin, ettei suolaa erity pintaan eikä se aiheuta vauriota laastiin tai maaliin. 

KÖSTER Rappauslaasteja on saatavilla erilaisia (harmaa, valkoinen, nopea ja kevyt). KÖSTER Rappauslaasti 2 Valkoista käytetään usein vanhemmissa rakennuksissa joita ei maalata myöhemmin, KÖSTER Rappauslaasti Viimeistely Pinnoite antaa erittäin tasaisen pinnan ja se voidaan käyttää halutessa arkkitehtuurisiin viimeistelyihin. KÖSTER Rappauslaastien päälle voidaan maalata vain hengittävillä (avoin vesihöyryn diffuusiolle) maaleilla, kuten KÖSTER Silikonimaali Valkoinen tai KÖSTER MF 1.

Noudattakaa aina kunkin tuotteen teknisiä ohjeita.

 

Back

Top
Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America